Stefan Vrancken

Auteur

Stefan

Stefan Vrancken duikt voor ons in de archieven om (on)bekende Maastrichtenaren uit het duister van het verleden te halen. Elke Maastrichtenaar uit het (verre) verleden wordt daardoor bijzonder op zijn of haar eigen wijze.

Stefan Vrancken is geboren en getogen Maastrichtenaar, woonachtig in het hart van Oud-Wyck. In het dagelijks leven is hij toegevoegd notaris in Maastricht. Daarnaast is hij al sinds zijn prille jeugd gefascineerd door en bezig met geschiedenis en genealogie. Stefan heeft voorouders die zowel in Maastricht als in Wyck woonden, maar ook in de omringende dorpen die tegenwoordig wijken van Maastricht vormen, zoals Sint Pieter, Amby, Heer en Heugem. Zijn persoonlijke geschiedenis heeft dan ook een bijzonder nauwe connectie met de stad Maastricht en het omringende gebied.

Stefan is de oprichter en beheerder van de bij velen bekende Facebookpagina Historia Traiecti ad Mosam. Gedreven door zijn liefde voor oude archieven is hij één van de bestuursleden van de vriendenstichting van het Historisch Centrum Limburg. Hij is ook lid van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) en donateur van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL).