Natuurhistorisch Museum Maastricht

In het centrum van Maastricht, vlakbij de oude stadsmuur, vind je het Natuurhistorisch Museum van Maastricht. Hier leer je alles over de natuur om je heen, zowel nu als in prehistorische tijden.

Naast de vaste tentoonstelling, met onder andere het Limburg van Nu en de legendarische mosasaurus ‘Lars’, zijn er ook tijdelijke exposities te zien. Dankzij deze exposities kun je nog meer te weten komen over specifieke thema’s, zoals walvissen, spinnen of fossielen.

  • Maak een reis door de tijd. Langs tropische moerassen van 320 miljoen jaar geleden en langs de ondiepe, subtropische Krijtzee met mosasauriërs die Zuid-Limburg tussen 70 en 66 miljoen jaar geleden overspoelde.

  • Aan het eind van het Krijt leefden in zee reusachtige roofreptielen: de mosasauriërs. Uit de Maastrichtse krijtkalksteen kennen we de fossielen van vijf soorten mosasauriërs. 65 miljoen jaar geleden stierven ze allemaal uit, maar tot die tijd waren het de onbetwiste heersers van de zee

  • De aarde is continu in beweging. Continenten schuiven en botsen tegen elkaar, en de zeespiegel stijgt en daalt. Die onrust gaat ook aan Limburg niet ongemerkt voorbij. Het hoogst gelegen stukje Nederland stond in het verleden regelmatig onder water. Ontdek zelf de veranderingen in zeeniveau met de interactieve 4D-globe.

  • Daal af in een vuursteenmijn en in een ondergrondse kalksteengroeve! In de nagebouwde ondergrondse mijnen is te zien (en te horen) hoe in het verleden vuursteen werd gedolven en mergelbouwsteen werd gewonnen.

Openingstijden

Maandag*: gesloten
Dinsdag - vrijdag: 11-17 uur
Zaterdag en zondag: 13-17 uur
* m.u.v. enkele feestdagen

Adres

De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
043 350 54 90
museum [at] maastricht.nl (museum[at]maastricht[dot]nl)

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.